
تعرفه نصب دوربین مدار بسته سال 1403
موارد تأثیرگذار در هزینه نصب دوربین مدار بسته
فاکتورهای متعددی وجود دارد که هرکدام به نوبه خود تأثیر به سزایی بر هزینه و اجرت نصب دوربین مدار بسته دارند. در ادامه به بررسی این موارد خواهیم پرداخت:
1- تعداد دوربینهای مدار بسته
2- نوع دوربین مدار بسته
3- محل نصب دوربین مدار بسته
4- کابلکشی دوربین مدار بسته
5- لوله، کانال و مسیر کابلکشی
6- موقعیت مکانی پروژه
1- تعداد دوربینهای مدار بسته
قطعا تعداد دوربینهایی که با توجه به انتخاب و صلاح کارفرما قرار است در مکان موردنظر نصب شوند، روی هزینه نهایی قیمت نصب دوربین مدار بسته تأثیر میگذارند؛ بهطوریکه هرچه تعداد دوربینها بیشتر باشند هزینه نهایی نصب آنها نیز به مراتب بیشتر خواهد بود. به همین نسبت اگر شرایط پروژه تعداد کمی دوربین را طلب کند، اجرت نیز کمتر میشود. البته که تعرفه پایه برای نصب هر دوربین مدار بسته وجود دارد که کارفرما با معیار قرار دادن آن میتواند هزینه نهایی نصب دوربین مدار بسته خود را محاسبه کند. لازم به ذکر است که بهرهمندی از مشاوره تخصصی میتواند قدم بزرگی در بهینه کردن تعداد دوربینهای مورد نیاز داشته باشد.
2- نوع دوربین مدار بسته
بازار دوربین مدار بسته به قدری متنوع و گسترده است که میتوانید طیف وسیعی از تکنولوژی و قابلیتها را در دوربینها مشاهده کنید؛ دوربینهای با کاربریهای خاص مانند دوربین ضد انفجار، دوربین اسپید دام و … دوربینهایی هستند که نصب و پیادهسازی آنها مستلزم تجهیزات و دانش خاص خود است. بنابراین نوع دوربین مدار بسته نیز میتواند یکی از عوامل تاثیرگذار بر اجرت نصب دوربین مدار بسته شما باشد. به صورت کلی تعرفههای ارائه شده برای دوربینهای مرسوم دام و بولت است و پیادهسازی و نصب دوربینهای خاص قطعا شرایط و هزینههای خود را دارد.
3- محل نصب دوربین مدار بسته
اجرت نصب با توجه به اینکه قرار است دوربینهای مدار بسته در چه مکان و محیطی و برای چه پروژهای نصب شوند، میتواند متفاوت باشد. درواقع ازآنجاییکه نوع و نحوه پیادهسازی تجهیزات یک سیستم نظارت تصویری برای ساختمان مسکونی، اداری، محیط شرکتها، محیط های صنعتی و کاری، بیمارستان و اماکن تجاری و عمومی، ویلا و آپارتمان گوناگون است، تعرفه نصب دوربین مدار بسته نیز متفاوت خواهد بود.
4- کابلکشی دوربین مدار بسته
یکی از پایهای ترین و مهمترین بخشها در یک سیستم دوربین مدار بسته، کابلهای ارتباطی و نحوه پیادهسازی آن است. کابلها وظیفه انتقال داده ویدئو و صدا از دوربین مدار بسته به دستگاه ذخیره تصاویر (رکوردر) را به عهده دارند. اجرا و پیاده سازی کابل دوربین مدار بسته در محیطهای مختلف با هم متفاوت است. محیطهای با شرایط محیطی نا مناسب مانند مناطق همراه با نویزهای الکتریکی و مغناطیسی، مناطق اسیدی، محیط با رطوبت بالا و … باید در کابلکشی دوربین مدار بسته مورد توجه قرار گیرند. نحوه پیادهسازی نیز، مطابق با استاندارد در محیطهای مختلف قطعا متفاوت است. یکی دیگر از پارامترهای مهم در کابلکشی دوربین مدار بسته، ارتفاع کابلکشی است. این که قرار است کابل دوربین از چه ارتفاعی از سطح و از چه کانال ارتباطی عبور کند در میزان هزینه اجرای کابل دوربین مدار بسته موثر است.
بنابراین با توجه به اینکه این کابلها چه نوعی هستند، در چه ارتفاع، محیط و مسیری نصب خواهد شد و آیا شرایط کار سخت و پیچیده یا آسان و بیدردسر است، روی تعرفه اجرت نصب محاسبه میشود. چراکه این موارد بر روی سختی پروسه کاری و زمان اجرای آن تأثیرگذار هستند. این نکته حتما باید مورد توجه قرارگیرد که تیم یا فردی در زمینه کابلکشی دوربین مدار بسته حرفهای محسوب میشود که بتواند تفاوت بین کابلکشی در شرایط و محیطهای مختلف را درک و آنها را پیاده سازی نماید. همچنین در نهایت باید زیر ساختی ایجاد شود که بتواند چند سال بدون مشکل اساسی در عملکرد، وظیفه خود را انجام دهد.
5- لوله، کانال و مسیر کابلکشی
از مواردی که میتواند در هزینه نصب دوربین مدار بسته بسیار موثر باشد، کانالهای ارتباطی مورد نیاز برای پیاده سازی سیستم دوربین مدار بسته است. انواع داکت، ترانک، لولههای فولادی یا پلی اتیلن، لولههای فلکسیبل روکش دار یا بدون روکش و..، همگی از تجهیزاتی هستند که از آنها برای مسیر سازی عبور کابلهای دوربین مدار بسته استفاده میشود. در نتیجه اجرای هر کدام از موارد ذکر شده با توجه به شرایط نصب هزینه اجرا و پیادهسازی خاص خود را دارد.
6- موقعیت مکانی پروژه
با توجه به اینکه پروژه نصب دوربین مدار بسته در محدوده شهر باشد و یا خارج از محدوده؛ مناطق خاص جغرافیایی با شرایط سخت باشد یا راحت، بر روی افزایش یا کاهش تعرفه نصب تأثیرگذار است. هزینههای رفت و آمد و اسکان از مواردی است که در این شرایط میتواند به هزینه کلی نصب و اجرای یک پروژه اضافه شود و در مبلغ نهایی باشد.
جدول و لیست تعرفه نصب دوربین مدار بسته 1403
میانگین شروع هزینه نصب دوربین مدار بسته در سال 1403 بدون احتساب کابل و تجهیزات جانبی حداقل 450.000 تومان است؛ سپس با توجه به نوع دوربین و تجهیزات جانبی مورد نیاز و همچنین با برآورد متراژ سیم و کابل مورد نیاز برای نصب، بهای نهایی نرخ نصب دوربین مدار بسته مشخص میشود.
بااینحال هزینه نصب پروژه با توجه به انتخاب محصولات از سوی کارفرما مشخص خواهد شد. به عبارت دیگر، اینکه کارفرما چه نوع دوربین مدار بسته (بیسیم، آیپی، آنالوگ و دیجیتالی) را انتخاب کند، هزینهها متفاوت خواهد بود. اما بهطورکلی تعرفه نصب دوربین مدار بسته مانند برند هایک ویژن با کابل کشی و باقی هزینههای جانبی حدوداً 700.000 تومان است. لازم به ذکر است که این قیمت با توجه به مدل دوربین نیز متغیر خواهد بود.
هزینه کابل کشی دوربین مدار بسته
به صورت کلی تعرفه یا اجرت کابل کشی دوربین مدار بسته در سال 1403، به ازای هر متر طول، از 11.000 تومان شروع میشود و با توجه به شرایط فیزیکی محیط، این عدد میتواند کمی متفاوت باشد. تخمین تعرفه هزینه کابلکشی بستگی به متراژ موردنیاز، لوازم جانبی لازم مثل نصب داکت و مواردی از این دست دارد. همچنین مسیر کابل، سختی کار و زمانی که برای پروژه صرف میشود نیز در بهای نهایی اجرت تاثیر گذار خواهد بود.
ممکن است خیلی از افراد برای کاهش هزینه نصب و راحتی کار از دوربینهای بیسیمی استفاده کنند؛ لازم است بدانید که دوربینهای سیمی که از بستر کابل مانند کابل شبکه برای انتقال تصاویر استفاده میکنند، امنیت و پایداری بیشتری دارند؛ اگرچه نصب آنها کمی پردردسر باشد، اما سیستم های مبتنی بر سیم در مقابل سیستم های بیسیم یا (WiFi) در حفظ و پایداری اطلاعات بهتر عمل میکنند.
تعرفه اجرای مسیر کابل کشی
تعرفه اجرای مسیر کابل کشی بسته به نوع تجهیز به کار رفته محاسبه میشود. به عنوان مثال هزینه اجرای داکت نمره 3 به ازای هر متر طول، از 11.000 تومان شروع میشود. به عنوان مثال هزینه اجرای لوله فلکسی سایز 21 در سال 1403، به ازای هر متر طول، 15.000 تومان شروع میشود.
برای به دست آوردن هزینه نهایی باید پارامتر های مختلف به کار رفته در یک پروژه مورد توجه قرار گرفته و با توجه به آنها هزینه نهایی محاسبه گردد.
توصیه میشود طراح و مجری پیادهسازی کابلها سعی در کمتر دیده شدن مسیر کابلکشی و کابل دوربینهای مدار بسته را داشته باشد.
این امر خصوصا در محیط های مسکونی و اداری که دکوراسیون داخلی آنها امری مهم است، ضروری است و باید رعایت شود. از نظر امنیت کلی سیستم، بهتر است برای اجرای مسیر کابل از تجهیزات و وسایلی استفاده شود که کمتر در معرض دید باشند و از لحاظ بصری با اطراف خود سازگار باشند و همچنین امکان دنبال کردن مسیر کابلها برای متوجه شدن محل قرارگیری دستگاه رکوردر به راحتی وجود نداشته باشد. این نکته به دانش، تجربه، مهارت و سلیقه تیم طراحی و اجرا بستگی دارد.
تاثیر این این امر بر خروجی و بهرهبرداری از سیستم دوربین مدار بسته بسیار تاثیر گذار است و لذا معمولا هزینه آن به صورت توافقی محاسبه میشود.
تعرفه نصب دوربین مدار بسته بیسیم
تعرفه نصب دوربین مدار بسته بیسیم به طور میانگین از 550.000 تومان به ازای هر دوربین است.
درست است که دوربینهای مدار بسته بیسیم با توجه به فضای اشغالی کمتر و نصب سریعتر میتوانند تعرفه کمتری نسبت به مدل های سیمی داشته باشند؛ اما برای کارایی بهتر باید در محدوده پوششی امواج وایرلس قرار گیرند که این امر میتواند یکی از معایب سیستم های مدار بسته بی سیم بهشمار رود. چراکه امکان هک شدن و نفوذ به اطلاعات در آن وجود دارد.
بااینحال بهراحتی میتوان آن را نصب یا حمل کرد. البته کسی که اقدام به نصب دوربین مدار بسته وایرلس میکند باید دانش حداقلی از حوزه شبکه خضوصا شبکه وایرلس را داشته باشد
نکته مهم و ضروری در نصب دوربین شبکه بیسیم و یا وایرلس این است که تکنسین یا نیروی فنی اجرا کننده آن باید دانش کافی هم بر مسائل نصب و هم مسائل شبکه داده، برای انجام این کار داشته باشد.
نرخ اتحادیه نصب دوربین مدار بسته
طبق نرخ نامه نصب دوربین مدار بسته در سال 1403، نرخ اتحادیه برای نصب دوربین های مدار بسته به طور میانگین 450.000 تومان برای هر دوربین داخلی و 500.000 تومان برای هر دوربین خارجی تعیین شده است. این نرخ ها به عنوان معیارهایی استاندارد برای هزینه های نصب و راه اندازی دوربین های مدار بسته در سال 1403 در نظر گرفته می شوند.
در رابطه با نرخ اتحادیه کابل کشی، این عدد میانگین بین 11.000 تومان تا 15.000 تومان بسته به نوع داکت کشی و سختی مسیر در سال 1403 خواهد بود.
تعرفه نصب دوربین
تعرفه پشتیبانی دوربین مدار بسته
عدد کلی تعرفه پشتیبانی دوربین مدار بسته به عوامل متعددی مانند تعداد دوربین های نصب شده، کیفیت نصب سیستم، وسعت و موقعیت جغرافیایی پروژه بستگی دارد.
به هر حال، به طور میانگین تعرفه پشتیبانی دوربین مدار بسته در سال 1403 به ازای هر دوربین از 85.000 تا 100.000 تومان محاسبه می شود. لازم به ذکر است که در صورت اجرا و نصب صحیح و استاندارد یک سیستم نظارت تصویری در ابعاد کوچک نیازی به قرارداد پشتیبانی ماهانه نیست و به صورت موردی و در صورت وقوع خرابی، می توان مشکل را با یک قیمت معقول مرتفع کرد.
تعرفه نصب دوربین
هزینه نصب لوازم جانبی دوربین مدار بسته
لوازم جانبی مانند تجهیزات مانند رک فرعی، پچ پنلهای شبکه و فیبر نوری، سوئیچهای شبکه داده و … از بخشهای بسیار مهم یک سیستم نظارت تصویری هستند. اجرای درست و مطابق استاندارد این لوازم نقش بسزایی در عملکرد درست یک سیستم دوربین مدار بسته دارد.
هزینه نصب لوازم جانبی دوربین مدار بسته به طور میانگین از 500.000 تومان برای هر بخش شروع میشود. برای نصب متعلقات دوربین مدار بسته هزینه آن با توجه به کابلکشی و زیرساختهای پروژه تعیین میشود. به عبارت دیگر تعرفه یا دستمزد نصب دوربین مدار بسته و تجهیزات فرعی آن بستگی به رَک شبکه، سوییچها، تقویتکننده و تقسیمکنندهها و مواردی از این دست دارد.
تاثیر نوع دوربین مدار بسته در هزینه نصب
دوربینهای مدار بسته انواع مختلفی دارند؛ بنابراین تعرفه نصب آنها نیز متفاوت است.
پس از آن جایی که نوع دوربین مدار بسته مشخصکننده قابلیت و تکنولوژی آن است، درنتیجه این امر چگونگی نصب و تجهیزات لازم را هم تعیین میکند. به طور مثال هزینه نصب دوربین مداربسته تحت شبکه نسبت به هزینه نصب دوربین مداربسته توربو اچ دی (آنالوگ) کمی بیشتر است. در نتیجه، اجرت نصب دوربین مدار بسته کاملاً به نوع آن دوربین بستگی دارد.
هزینه نصب دوربین مدار بسته آنالوگ و توربو اچ دی
هزینه نصب دوربین مدار بسته آنالوگ و توربو اچ دی به طور میانگین از 450.000 تومان شروع میشود. دوربینهای آنالوگ جزء قدیمیترین نسل دوربین های مدار بسته به شمار میروند که تصاویر و دادهها را با کیفیت نسبتا کم و در قالب استاندارد خود هدایت و ذخیره میکند. نسل جدید این دوربینها، دوربین مدار بسته توربو اچ دی است که زیرساختی مشابه دوربین آنالوگ دارد، با این تفاوت کیفیت تصویر در این سیستم ها بالا و از حدود Full HD تا حدود 4K است.
نکتهی مهم و قابل توجه در تفاوت نصب دوربین مدار بسته توربو اچ دی و آنالوگ این است که باید بدانیم در دوربینهای توربو اچ دی به دلیل این که تصاویر با فرکانس بالاتری نسبت به دوربین آنالوگ در حال انتقال هستند، نوع کابل، نحوه کابل کشی، مسیر مورد نیاز و … نیز باید مورد توجه بیشتر قرار گیرند. لازم به ذکر است که در نصب دوربین مدار بسته توربو اچ دی، از کابل کواکسیال استفاده میشود.
اجرت- نصب دوربین های مدار بسته آنالوگ و توربو اچ دی نسبت به دوربین مدار بسته دیجیتالی (تحت شبکه) کمتر است.
اجرت نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه (IP)
هزینه نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه (IP) به طور میانگین از 500.000 تومان شروع میشود.
دوربینهای مدار بسته تحت شبکه یا IP، از تکنولوژی جدیدتر و رزولوشن برتری به نسبت دوربین آنالوگ و حتی دوربین توربو اچ دی برخوردارند، که میتوانند اطلاعات را با بهترین کیفیت و وضوح عالی ضبط کنند؛ زیر ساخت کابلی مورد نیاز برای دوربینهای تحت شبکه، همان زیرساخت کابل شبکه داده در سیستمهای کامپیوتری است.
بنابراین بهتر است تیم اجرایی دوربین مدار بسته دانش حداقلی از شبکههای داده و توپولوژیهای آن را نیز داشته باشد.
دوربینهای تحت شبکه با توجه به قابلیتهای متعدد و کاربردی که دارند، معمولاً جزو دوربینهای مدار بسته گران محسوب میشوند و نصب آنها نیاز به دانش و تخصص بالاتری دارد. در نتیجه و طبق این صحبت، قاعدتاً تعرفه نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه بالاتر از هزینه نصب دوربین مدار بسته آنالوگ و توربو اچ دی است.
هزینه نصب دوربین مدار بسته چرخشی (PTZ)
هزینه نصب دوربین مدار بسته چرخشی (PTZ) با توجه به ارتفاع زیاد محل نصب این نوع دوربین ها و پیچیدگی نصب و پیکربندی آنها به طور میانگین 1.500.000 تومان است. این نوع دوربین مدار بسته توانایی چرخش به جهات مختلف را دارد که هم بهصورت دستی و هم برنامه از پیش تعیین شده قابلیت چرخش دارد.
نصب دوربین مدار بسته چرخشی (PTZ) چه از نظر فیزیکی و چه از نظر پیکربندی، نکات و جزئیات خاص خود را دارد که مجری (پیمانکار) برای اینکه کاربر بتواند از همه توانمندیهای این نوع دوربین بهرهمند شود باید اطلاعات کاملی از این نوع دوربین را داشته باشد.
وجود این امکانات و پیکربندی های تخصصی و متنوع باعث افزایش هزینه نصب آن نسبت به مدلهای ثابت میشود.
نکات مهم قبل از نصب دوربین مدار بسته
اولین نکته مهم در نصب این سری تجهیزات، مشخص کردن لوازم و تجهیزات موردنیاز دوربین و خریداری آنها است که باید کیفیت و کارایی آنها را نیز بررسی کرد.
نکته دوم مشخصسازی محل نصب دوربین مدار بسته است.
منظور از مکان مناسب، محلی است که نه نقطه کور در تصویر آن باشد و نه منجر به استفاده بیش از حد تجهیزات زیرساختی برای نصب شود. یک ارتفاع مناسب را برای نصب این تجهیزات انتخاب کنید تا دوربین بتواند بهخوبی جزئیات را برایتان ثبت کند.
و اما نکات کلی که در نصب دوربین هایک ویژن باید به آن دقت کرد، توجه به نورپردازی، ایمنسازی تجهیزات، پنهان کردن کابلها، مدیریت و ذخیرهسازی ویدئو است.
دوربینهای مدار بسته برای سناریوهای مختلفی طراحی شدهاند؛ پس متناسب با کاربردشان از آنها استفاده کنید. همواره به یاد داشته باشید رسالت اصلی یک سیستم دوربین مدار بسته مستند سازی وقایع در یک محیط است.
در چه مناطقی نباید دوربین مدار بسته را نصب کرد؟
اگرچه دوربینهای مدار بسته هم در محیط باز مانند محوطهها و هم در محیط بسته مانند محیطهای مسقف نصب میشوند؛ اما محل قرارگیری مناسب و دقیق آنها یکی از موارد مهمی است که در تعرفه نصب دوربین مدار بسته و پایداری و امنیت آنها تأثیرگذار است و نباید از آن غافل شوید. برای مثال، بهتر است این تجهیزات را در مکانهای قابل دسترس نصب نکنید، زیرا امکان آسیب دیدن توسط افراد و یا سرقت این تجهیزات وجود دارد،
حتی اگر این کار منجر به سختی در پیادهسازی و مستلزم به کارگیری لوازم بیشتر برای اجرا باشد.
از طرف دیگر فراموش نکنید که باید حریم خصوصی همسایگان و دیگران نیز حفظ شود؛ بنابراین اگر قصد دارید دوربین را در خانه و آپارتمان نصب کنید، از انتخاب محیطهایی مثل حمام و سرویس بهداشتی و یا مکانهای پر رفت و آمد دیگران خودداری کنید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.